RX 125


Посветени на днешните изискващи млади състезатели, Aprilia RX и SX 125 включват много от чертите който изградиха невероятния успех на RXV и SXV. Тези два стилни и високо технологични мотора поставят нови стандарти на 125 кубикувия пазар.

Беше неизбежно иновацийте от SXV и RXV да не окажат своето влияние към другите членове на сeмейстото на Априлия-рано или късно.Най-добрата комбинация от стил, перформънс и технология на тези фантастични машини определено беше създадена, за да възроди семейството на страхотните и модерни off-road мотоциклети.SX 125 и RX 125 са последните off-road машини на Априлия. Спецялни и прецизни, те определено са избора на младите ездачи, които искат да изпъкнат над тълпата.

Sx и RX са направени да доставят пълното удоволствие от карането. Макар че технологиите основно са същите, трябва да се отбележат и разликите. SX и RX 125 споделят еднакъв дизаин, рама, двигател и окачване , но техните характери всъщност са много различни.

С 17 цолови спортни гуми , SX е очевидния кандидат за титлата най-грубият 125 кубиков за всякакви терени. Бърз и лек, SX доставя перформънса на "голям мотор", без да преминава границата на мощноста позволена от закона. Неговия преработен, "жив" двигател никога не те потвежда, дори когато се кара на ръба на възможностите на състезателната писта.

RX е историческа за Априлия. През годините RX обознчаването е изградило машина с невероятен перформънс, истинско" училище на колела" за младите ентусиасти които навлизат в света на състезанията. Новото RX може би не е екстермно ендуро, но то има перфектната възможност да премине без проблем дори и най-предизвикателните off-road трасета. RX дори има и нещо като двойна самоличност, защото колкото по-скоро се върнете на пътя, толкова по-бързо то се превръща в перфектния комютър.

RX и SX споделят чистия вид на семейството на Априлия, очевидно вдъховен от техните по големи сестри, машини който са отвърдили една цяла нова тенденция в офф-роад дизаина.

СТАЙЛИНГ

Априлия бе първия производител, който представи уникалния и драматично иновативен дизаин, иновативно ендуро и супермото мотоциклет. По същия начин по който SXV и RXV са станали стайлинг икони по свой собствен начин, SX и RX също са предопределени да оставят техния белег върху младите ездачи.Както всеки себеоважаващ себе си офф-роудър , дизаина на тези мотоциклети трябва да бъде функционален, доставящ ефикасен контрол. Стайлинга не оставя място за джаджи. С техните неповторими линии, SX и RX са просто уникални сред офф-роудърите.

ДВИГАТЕЛЯТ

125 кубиков едноцилиндров двигател, който прави живота и душата на тези Априлии едно двутактово призведение на изкуството. Това е един класически пример за това, как една състезателна технология може да достави толкова малко вредни емисий, а в същото време да постигне такъв добър перформънс. С SX и RX, Априлия успя да изгради перфектния двутактов мотор ,който да покрие стриктно изискванията на Euro 3 стандарта за вредни емисий без да губи мощност, нито пък каквото и да е удоволствие от карането.Блестящиоят едноцилиндров двигател лесно доставя максимално позволената мощност в своя клас , заедно с всичката лекота и уникално ускорение типични за high-performance двутактов мотор.Двигателя вече е заел мястото си в сърцата на феновете на 125 кубиковите мотоциклети, благодарение на страхотните си характеристики, включително водното охлаждане и балансирания контрол.Цилиндъра има никасилово покритие за ултра точност на работа, както и удължен живот. Маслото се прокарва чрез отделна система за смесване.

СПИРАЧКИ И ОКАЧВАНЕ

Активната безопасност при SX и RX е подсигурена от модерните окачване и спирчна система които поставят нови стандарти при силата на спиране и прогресивното действие.Предната спирачна система включва 260мм диск с дву-бутални апаратчета, докато задната е изградена от 220мм диск и отделни бутални апартчета.Здравата, метална, тип люлка, трелис рамка е съединена с огромното окачване.Отпред с огромна, 400мм обратна предница, предлагаща wheel travel от 260мм.Отзад, големия метален шарнир използван, за да поема максималния тракшън, който е осигрен от престижния хидравличен моношок с "piggy bank" цилиндър." Wheel Travel"-а на задната гума е 270мм.

ГУМИ

Спецялни машини като SX и RX изискват компоненти от високо качество.Колелата, например са страшно важни при този тип мотоциклети, комбиниращи страхотните качества като здравина и лекота.RX и SX са снабдени с алуминиеви колела.RX има класическите за всяко ендуро предна гума 90/90 21-21 цола за перфектно поведение на всякаква повърхност.18 цоловата задна джанта е обута в 120/90 гума, отноово за да спази офф-роад традициите.Също като спортните мотоциклети, SX носи леки 17 инчови спортни гуми с широк борд, 110/70/17 за максимално добро поведение при всякакви условия.

ТАБЛО

За да потвърди тяхната насоченост да изгради адвансед мотоциклети, които също са универсални и практичниза всекидневна употреба, Априлия оборудва SX и RX с усъвършенстван дигитален километраж също като при по-големите SXV и RXV .Още един път Априлия успе да осъществи мечтите на всички млади мотористи.

RX125 Technical Specifications

Type-Rotax 122 single cylinder 2-stroke. Aluminium cylinder with Nikasil liner

Displacement-124.8 cc

Cooling-Liquid cooled

Bore-54 mm

Stroke-54.5 mm

Compression ratio-12.5:1

Intake-Reed valve

Fuel system-Dell'Orto VHST 28 carburettor

Lubrication-Separate mixing with variable displacement, volumetric pump

Fuel-Unleaded petrol

Starting-Kick start

Ignition-Electronic CDI ignition

Alternator-12 V - 180 W

Max. power at crank-11 kW; 16 kW

Max torque-12.2 Nm @ 8000 rpm (11 kW); 16 Nm @ 9750 rpm (16 kW)

Gearbox-6 speed

Ratios-

1st 10/30

2nd 14/29

3rd 17/27

4th 19/25

5th 21/23

6th 22/21

Primary drive-Helical gears

Ratio- 19/63

Final drive-Chain Z 16 gearbox pinion, Z 45 rear wheel sprocket (11 kW); Z 15 gearbox pinion, Z 45 rear wheel sprocket (16 kW)

Clutch-Multi-plate wet clutch

Frame-High strength steel frame with double trellis beam and double cradle. Detachable seat frame

Front suspension-40 mm upside down hydraulic fork. Wheel travel 260 mm

Rear suspension-Steel swingarm. Hydraulic monoshock with piggy back cylinder. Wheel travel 270 mm

Front brake-260 mm disc. Floating caliper with two parallel pistons

Rear brake-220 mm disc. Floating caliper with single piston

Front wheel-Aluminium, 1.6x21"

Rear wheel-Aluminium, 2.15x18"

Front tyre-Pirelli MT21, 90/90x21"

Rear tyre-Pirelli MT21, 120/90x18"

Overall length-2,255 mm

Overall width (at brake levers)-850 mm

Overall height (at mirrors)-1,415 mm

Seat height-925 mm

Wheelbase-1,480 mm

Dry weight-116 Kg

Fuel tank capacity-10 litres (including 1.3 litres reserve)

Top speed-115 kph (11 kW); 120 kph (16 kW)

Versions-11 kW and 16 kW

Emissions-Euro 3 (11 kW and 16 kW)

Other characteristics-Essential multifunctional instrument panel.Colour schemesRed Lion 08.


7 ???лв.